Ochratoxin A (OTA) je mykotoxin produkovaný některými druhy hub Penicillium a Aspergillus. Bylo prokázáno, že OTA se vyskytuje v různých obilovinách a rostlinných produktech jako káva a hrozny.

V EU je maximální limit pro OTA ve víně stanoven na 2 μg/l (Nařízení 1881/2006).

Stanovení Ochratoxinu A ve víně

EuroProxima Ocharatoxin A in Wine (kat.číslo 5127OTAW) je rychlý test určený ke stanovení Ochratoxinu A v červených, bílých a růžových vínech.


Příprava vzorku a analýza:

  • vše potřebné je součástí soupravy

  • nevyžaduje žádné přístrojové vybavení

  • jednoduché provedení

  • výsledek v průběhu 10 minut

  • vizuální odečítání výsledků

 

Limit detekce je 1 μg/l

  • negativní výsledek  ˂ 1 μg/l

  • pozitivní výsledek ≥ 1μg/l

Negativní vzorek bude bezpečně vyhovovat legislativnímu limitu.

Ochratoxin A

Pro koho je test určený?

  • Test je určený pro pěstitele a producenty vína. Specializované vinařské laboratoře.

  • Výhodou testu je jeho rychlé provedení, spolehlivé výsledky a cena za analýzu. 

  • Vhodný pro červená, bílá i růžová vína.

 

Mohlo by Vás zajímat:

Ochratoxin A (OTA) - rychlý a snadný test

“Víno dokáže moudrého oklamat, mudrce rozveselit a vážného rozesmát” – Homér

Cukry a kyseliny

Histamin

Mikrobiologie

Kontaktujte nás

Zanechte nám zprávu
Cookies Podrobnosti
Tyto webové stránky používají soubory cookie

Soubory cookie používáme k personalizaci obsahu a reklam, k poskytování funkcí sociálních médií a k analýze návštěvnosti. Informace o tom, jak používáte naše webové stránky, poskytujeme také našim partnerům v oblasti sociálních médií, reklamy a analýzy. Tito partneři mohou příslušné informace kombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které od vás získali, když jste využili jejich služeb.